17 Kasım 2009 Salı

GİRİŞ











Sarpıncık Feneri

Okumakta olduğunuz blog, Karaburun İnecik köyüne olan sevgimizin bir ürünüdür. Amacımız her açıdan bakir ve sosyoekonomik nedenlerle yaşlılara terk edilen ve güzelim Zeytin ve üzümünün,onların can suyu zeytinyağı ve şırasının, pekmezinin anılara karışmasının uzak olmadığı Karaburun için bir şeyler yapma ve onu tanıtmak, Karaburun'un doğal ve kültürel güzelliklerinim ve zenginliklerini aktarabilmektir.



Harman Zamanı

Gövdeleri boğum boğum görmüş geçirmiş zeytin ağaçları..
Kabuklarının üzerinde yüzyılların izi var. Dile kolay; hasat zamanı bereketten dalları yere varan ağaçlar yüz, yüzelli hatta üç yüz yıllık bir yaşam deneyiminin bilgeliğini taşıyor.Güneş altında ya da gece dolunayda gümüşi pırıltılar saçan küçük yaprakları geçmiş yaşamların fısıltısını ulkaştırıyor bize . İzmir, Karaburun yarımadası'nda denize doğru inen sarp kayalıklar üstünde göğe doğru yükselirken ne asil duruşları var... Ağaçlar arasında yürürken yoğun olarak hissedilen zeytin kokusu elle tutulacak denli somut. Zeytin ağaçlarının dalları arasından aşağıda bir kaybolup, bir beliren turkuvaz renkli denizse gönül çelici. Ayaklarınızın altındaki kır bitkileri havayı büyüleyici tatlı bir kokuyla dolduruyor.
Bugün Ege Bölgesindeki en bozulmamış doğal alan olan Karaburun yarımadası, geleneksel yöntemlerle ve hiçbir kimyasal ilaç kullanmadan yapılan tarım uygulamaları, henüz yapılaşmaya kurban gitmemiş sahil kesimi bölgenin en imrenilecek özellikleri...


Eğlenhoca Köyü


Karaburunda Zaman

1 yorum:

  1. Degerli site yöneticisi,siteniz herkes için çok yararlıDell yetkili servislerihizmetlerinizin devamında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil